Start your digital journey now and elevate your online presence to new heights!
YX Digital logo

Ontwikkeling & CMS

Creëer content met een paar klikken binnen een gebruiksvriendelijke omgeving.

Technische ontwikkeling

In deze fase staat techniek centraal. Hier wordt het ontwerp van de nieuwe website omgezet in een functioneel systeem. De koppeling met het CMS systeem WordPress wordt tot stand gebracht en de ontwerpen worden functioneel gemaakt en getest op elk schermformaat.

De ontwikkeling fase in het kort:

Gebouwd in WordPress, het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld.

Eenvoudig zelf content beheren

Extreem gebruiksvriendelijk

Snel en eenvoudig zelf bewerken

Ons development team levert een ontwikkeld een maatwerk WordPress website op die heel eenvoudig zelf is aan te passen. Alles wordt klaargezet in contentblokken, geheel naar wens en op maat. Na de oplevering is zelf iets bewerken, aanpassen en toevoegen zo gedaan. Toch een vraag hierover? Ons support team staat klaar bij vragen en helpt graag.

Content library

Alles wat wij ontwikkelen is maatwerk. Pagina’s bouwen we op met unieke contentblokken. Blokken content (video, tekst, foto, etc.) die je eenvoudig bewerkt en toevoegt aan de gewenste pagina. We zorgen ervoor dat favoriete of veelgebruikte contentblokken eenvoudig en snel vindbaar zijn in het CMS.

WordPress is een open-source Content Management Systeem (CMS) Het is een populair systeem om websites te maken en bij te houden zonder dat je hoeft te coderen.

Een webdesigner kan een unieke website ontwerpen waarbij de standaard templates worden losgelaten.  Een webdesigner heeft zowel kennis van de technische mogelijkheden als van het neerzetten van een goed ontwerp.

‘Betere’ CMS-opties zijn subjectief en afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. WordPress is het meest gebruikte systeem over heel het internet én open source. Naar ons gevoel is dit dan ook dé beste optie.

Alternatieven zijn Joomla en Drupal, maar evengoed platformen als Shopify of Wix.
Het komt altijd neer op de specifieke eisen die je aan een website of webshop stelt.

  • Gebruiksvriendelijkheid: Een CMS biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface waarmee gebruikers gemakkelijk content kunnen maken en bewerken, zonder dat ze technische kennis of programmeervaardigheden nodig hebben.

  • Efficiënt contentbeheer: Met een CMS kunnen gebruikers content op een georganiseerde manier beheren, categoriseren en structureren. Het maakt het gemakkelijk om content toe te voegen, te bewerken, te verwijderen en te publiceren.

  • Snelle contentupdates: Met een CMS kunnen updates en wijzigingen snel worden doorgevoerd, waardoor de website altijd up-to-date blijft en relevante informatie kan worden gedeeld met gebruikers.

  • Uniforme lay-out en ontwerp: Een CMS biedt vaak sjablonen en thema's waarmee de visuele lay-out en het ontwerp van een website kunnen worden aangepast. Dit zorgt voor een consistente en professionele uitstraling van de website.

  • Gebruikersbeheer: Een CMS biedt functionaliteiten voor gebruikersbeheer, waardoor verschillende gebruikersrollen en rechten kunnen worden toegewezen. Dit zorgt voor een veilige en gecontroleerde omgeving, waarbij alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot bepaalde content en functionaliteiten.

  • Versiebeheer: Een CMS kan versiebeheer bieden, waardoor oudere versies van content kunnen worden opgeslagen en hersteld indien nodig. Dit is vooral handig bij samenwerking en bij het voorkomen van per ongeluk verlies van waardevolle content.

  • Workflowmanagement: Een CMS kan workflows en goedkeuringsprocessen faciliteren, waarbij content door verschillende stadia van creatie, bewerking en goedkeuring gaat. Dit helpt bij het stroomlijnen van het proces en het waarborgen van de kwaliteit en consistentie van de content.

  • Schaalbaarheid: Een CMS maakt het gemakkelijk om content op te schalen naarmate de website groeit. Nieuwe pagina's, secties en functionaliteiten kunnen eenvoudig worden toegevoegd en beheerd zonder grote technische inspanningen.

  • SEO-vriendelijkheid: Veel CMS'en bieden ingebouwde tools en functies om zoekmachineoptimalisatie (SEO) te vergemakkelijken. Dit helpt bij het verbeteren van de vindbaarheid van de website in zoekmachines en het genereren van organisch verkeer.

  • Gemeenschap en ondersteuning: Populaire CMS'en hebben vaak een actieve gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers die ondersteuning, documentatie en regelmatige updates bieden. Dit maakt het gemakkelijk om vragen te stellen, problemen op te lossen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke voordelen van een CMS kunnen variëren afhankelijk van het gekozen platform en de configuratie ervan.